Galerii foto și video:

2018

 

1. Manifestări dedicate comemorării Primului Război Mondial, a celebrării Marii Uniri şi a 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman

Într-un prinos de recunoştinţă pentru eroii care şi-au sacrificat viaţa în Războiul de Intregire a Neamului Românesc, Secretariatul general al Ministerului Apărării Naţionale a iniţiat şi organizat o serie de manifestări, în perioada 14 – 16 septembrie 2018, în oraşul Buşteni, pe vârful Caraiman şi la Castelul Peleş, în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, fiind unul dintre primele proiecte aprobate de Comitetul Interministerial pentru Centenar.

- 14.09.2018 - sesiunea ştiinţifică (foto și video) 

- 15.09.2018 - activităţi de la Monumentul Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman şi de la spectacolul organizat în oraşul Buşteni (foto și video) 

- 16.09.2019 - activităţi de la Castelul Peleş, demonstraţie de reconstituire istorico-militară organizată de Asociaţia Tradiţia Militară şi omagierea eroilor înhumaţi la Cimitirul Eroilor din Sinaia (foto și video);

Filmul Manifestărilor dedicate comemorării Primului Război Mondial, a celebrării Marii Uniri şi a 90 de ani de la inaugurarea Crucii Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman,  organizate de Secretariatul general, în perioada 14-16 septembrie 2018, în oraşul Buşteni, realizat de Trustul de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

2. Începerea lucrărilor de reabilitare, conservare şi amenajare a unui spaţiu expoziţional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial(foto și video).

 

2017


1. Sesiunea Știinţifică ”Crucea Eroilor Neamului de pe muntele Caraiman – un simbol pentru Centenarul Războiului Reîntregirii României” (foto și video)  
 

2. Inițierea proiectului de reabilitare, conservare şi amenajare a unui spaţiu expoziţional în cadrul Monumentului Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial (foto)

Top